vineri, 1 februarie 2013

Machiajul după culoarea ochilor


Bună tuturor,
Azi vă voi povesti cum să vă machiaţi în funcţie de culoarea ochilor şi vom începe cu cei căprui.

Ochi Căprui

Farduri de ochi recomandate:
auriu, verde, kaki, albastru, roz, mov. Albul, negrul şi bejul sunt de evitat doar dacă ai tenul deschis la culoare. Pentru un efect maxim, poţi folosi pentru arcadă culori deschise, sidefate. În general, ochii căprui sunt cei mai norocoşi, pentru ei nu există nici o regulă de restricţie strictă.
  
Culori nerecomandate:
Evită fardurile mate în nuanţe de alb, galben, gri şi roz foarte deschis, care creează iluzia optică de micşorare a ochilor, de asemenea nu sunt recomandate nici tonurile de turcoaz.


Ochi Verzi

Farduri de ochi recomandate:
Ochii verzi au foarte mult potential iar tu poţi să le sporeşti frumuseţea naturală cu ajutorul nuanţelor potrivite de fard de ochi. Tocmai din acest motiv iţi recomand să alegi pentru machiajul ochilor verzi farduri în nuanţe de maro şi verde dacă doreşti să intensifici nuanţa de verde a ochilor tai. Iar pentru un plus de contrast foloseşte nuanţe de prună şi lavandă, acestea îţi scot în evidenţă privirea şi te pot ajuta să obţii şi un efect dramatic.
În general atunci când alegi culorile de machiaj pentru ochii verzi nu este bine să optezi pentru nuanţe mult mai puternice decât culoarea ochilor tăi. Pentru a obtine un machiaj dramatic şi a-ţi scoate în evidenţă ochii optează pentru nuanţe care să complimenteze şi să intensifice culoarea naturală a ochilor.

Culori nerecomandate:
Evită să foloseşti culori precum argintiu, albastru, alb şi tonuri pastelate foarte deschise. În plus, dacă ai ochii vrezi si tenul măsliniu, nu folosi nuanţe foarte deschise de bej.Ochi Albastri

Farduri de ochi recomandate:
Violet, argintiu, roz sidefat.
Culoarea rece a ochilor tăi este într-un contrast imens cu tonurile calde ale culorilor de mai sus. Dacă vrei mai multă culoare merită să încerci: fuchsia, violet închis, gri şi bej.
Pentru o seară specială bazează-te pe tonurile închise şi formale. Merită să experimentezi o combinaţie cu negru şi cu altă culoare mai deschisă. 

Culori nerecomandate:
Nu este indicat să foloseşti farduri şi creioane albastre foarte apropiate de nunaţa ochilor. Culoarea ochilor tăi se va amesteca în nuanţa fardului, iar ochii tăi nu vor fi puşi în evidenţă aşa cum ţi-ai dori. În plus dacă ai ochii albaştri şi tenul cu pigment roz, evită tonurile de roz aprins.
Sfat: Pentru un efect dramatic combină albastrul închis cu negru.

Sper că v-a fost de ajutor postarea!

Vă pup,

0 comments:

Trimiteți un comentariu