luni, 23 decembrie 2013

Cum scap de acnee!

   În adolescență nu am avut niciodată probleme cu acneea,singurele probleme ''veneau'' lună de lună,iar acelea fiind aproape insignifiante.Adolescența a trecut și nici prin cap nu-mi trecea că la vârsta de 24 de ani mă voi confrunta cu acneea.
În vara anului 2012 au început să-mi apară câteva,dar nu le-am bagat înseamă,le-am stors și mi-am vazut de treabă mai departe.Nici nu imi puteam imagina că în aprilie 2013 fața mea o va lua de a dreptul razna.Am început să cercetez pe internet și am decis, să nu mă duc la dermatolog ci să mă ajut de una singură,mare prostie din partea mea.Văzând că nimic din ce fac eu nu dă roade,am decis să mă duc la dermatolog.Am început tratamentul,pastile plus creme...bla bla...Nimic! M-am dus la cosmetică,degeaba!
Am aterizat apoi la un dermatolog în Constanta și acela a fost începutul salvării mele,mi-a dat timp de o lună antibiotice,creme,măști iar după luna respectivă să vin la control.Cei drept din ce încercasem până atunci,acesta a fost singurul care a dat randament.Am continuat și următoarea lună același tratament,dar tot nu eram mulțumită,aveam pete și vroiam să scap de ele cât mai repde.
Salvarea mea a fost domnul.dr.Lucian Russu,un tip foarte simpatic și amabil.Am sunat la sediu,mi-am făcut programare și a doua zi deja eram la el.Eram puțin sceptică,dar după atatea încercări nu mai aveam ce pierde.Vizita nu a durat mai mult de 20 minute,mi-a povestit în ce va consta tratamentul după care am rămas cu asistenta lui personală care mi-a povestit totul mai pe îndelete.Următorul pas a fost în a-mi prezenta aparatul la care fața mea va fi supusă și după toatea astea, am început tratamentul.

Tratamentul meu consta în următoarele:
- o mixtură special preparată în farmacii
- MASKrym emulsie . Mixtura și emulsia le alteram o zi cu o zi și le aplicam seara înainte de somn.
-Supliment alimentar ImmunoMix 2 pe zi,dimineața și la prânz
-dimineața și seara mă spălam cu gelul de curățare de la La Roche-Posay după care aplicam Effaclar DUO.
Și nu în ultimul rând de 3 ori pe săptămână mă duc la ședințele cu Terapia BLU-U,care face minuni.

Ce este terapia BLU-U ?
Terapia BLU-U este recomandată tuturor categoriilor de vârstă, atât adolescenţilor cu problemele cutanate specifice vârstei, cât şi adulţilor care suferă de acnee. Mai mult, poate fi folosită pentru a trata toate fototipurile cutanate(I-VI): de la tenul palid caucazian până la tenul închis la culoare African.
Tratamentul este recomandat persoanelor care suferă de acnee vulgară, forma uşoară sau moderată, ca o alternativă la tratamentele cu antibiotice.
Lumina BLU-U patrunde în tegument la o distanţă de aproximativ 2 mm, unde produce un efect anti-microbian, astfel fiind distruse bacteriile ce cauzează acneea- Propionibacterium acnes. Acest tip de lumină nu afectează ţesuturile normale.
Sistemul emite o lumina albastră, din spectrul vizibil, cu lungimea de undă de 417nm, rece la atingere, care nu produce un efect termic local şi nu cauzează nici o senzaţie de disconfort sau durere. Foarte important, acesta nu emite radiaţii ultraviolete(UV).
Sistemul BLU-U poate fi utilizat în siguranţă, fiind aprobat în anul 2003 de Food and Drug Administration(FDA).
Rezultate vizibile se obtin dupa 3 saptamani de tratament. Îngrijirea zilnică a tenului se va face conform recomandărilor medicului dermatolog, iar respectarea protocolului de tratament va duce la rezultate optime.


Acum vă las cu câteva poze să vă faceți o idee prin ce am trecut.

Așa arătam prin septembrie,ce a urmat a fost mai rau dar mi-a fost groază să mai mă pozez.

Tratamentul cosmetic,în urma căruia am rămas cu multe pete.

Tratamentul BLU-U,pe care l-am început acum 2 săptămâni.
(se observă în poză diferenta,numai după 2 săptămâni)Sper că până la sfârșitul tratamentului să scap definitiv de toate petele,eu sunt încrezătoare avand în vedere că numai după două săptămâni se văd diferențe enorme.

Sfaturi importante:
-oricât de obosite ați fi,demachiați-vă și spălați-vă înainte de a dormi
-fiți foarte atente la produsele cumpărate de pe piață,să nu fie expirate,deasemenea să fie potrivite tenului dvs
-nu folosiți nici un produs acneeic de capul vostru
-mergeți la dermatolog la cea mai mică schimbare a tenului dvs
-cel mai important,nu vă mai stoarceți coșurile

Fetele care trec prin ce trec și eu,vă înteleg extraordinar de bine și v-aș ruga să nu vă încuiați în voi,ori ce s-ar întâmpla voi sunteți frumoase și această boală nu trebuie să vă distrugă viața socială,acceptați-o pentru că nu este definitivă,capul sus!

PS: Acest articol,l-am scris din propria inițiativă,am dorit să împărtășesc cu voi experiența mea.Poate va fi de ajutor multor persoane.
(Nu fac publicitate nimanui)

Pe dr.Lucian Russu îl gasiți aici

Pe curând. Aveți grijă de voi!

0 comments:

Trimiteți un comentariu